Medewerker Klantcontact/Receptie

Vacature gesloten

Medewerker Klantcontact/Receptie

De Kernen Ammerzoden

Wat is vereist?

 • Afgeronde mbo-opleiding niveau 4 richting secretaresse/office/management
 • 3-6 jaar relevante werkervaring
 • Ervaring met MS Office en met het bedienen van een telefooncentrale
 • Multitasken en goed kunnen communiceren aan de telefoon en/of mail
 • In deze functie werk je op woensdag- en vrijdagochtend op kantoor
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Zorgzaam, geduldig en een luisterend oor hebben
 • Zelfstandig kunnen werken en het leuk vinden om het mensen naar hun zin te maken

Wat krijg je?

 • €3.114 - €3.892 bruto p/m volgens CAO Woondiensten (afhankelijk van kennis en ervaring) op fulltime basis
 • Eindejaarsuitkering
 • 14 tot 16-urige werkweek
 • 26 vakantiedagen op fulltime basis
 • Persoonlijke loopbaan- en opleidingsmogelijkheden
 • Reiskosten woon- en werkvekeer
 • Telefoon en laptop

Wat doe je?

 • 70% Receptiewerkzaamheden uitvoeren
 • 20% Reparatieverzoeken (intake) afhandelen en inplannen
 • 10% Overige taken oppakken

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Medewerker Klantcontact/Receptie bij De Kernen ben je verantwoordelijk voor de gastvrijheid en ben je het eerste aanspreekpunt van de organisatie. Je houdt je bezig met het ontvangen en doorverwijzen van klanten aan de receptie en het vlot beantwoorden van eerstelijns vragen via de mail of telefoon. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het bedienen van de telefooncentrale, het te woord staan van huurders met reparatieverzoeken en het verwerken en plannen van deze verzoeken.

Binnen deze functie zijn je voornaamste taken het uitvoeren van receptiewerkzaamheden in de ochtenden, het opvangen van de overloop van telefoontjes van intake voor reparatieverzoeken en het afronden van de werkzaamheden. Ook neem je deel aan bijeenkomsten, projecten, en interactieve bijeenkomsten. Dit zal je niet elke week doen, maar je houdt je er wel mee bezig.

Je komt te werken in het team Klantcontactcentrum (KCC), dat bestaat uit twee andere Medewerkers Klantcontact/Receptie, twee Medewerkers Intake en twee Medewerkers in de duofunctie Klantcontact/Intake. Waar jij er een van gaat zijn.

Als je het leuk vindt om mensen te helpen, aan de telefoon te zitten, veel mailcontact te hebben en je het niet erg vindt om met weerstand van klanten om te gaan, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Medewerker Klantcontact/Receptie

Op een leuke werkdag heb je snel en efficiënt huurders naar de juiste plek kunnen doorverwijzen en alle ingekomen reparatieverzoeken succesvol beantwoord of doorgestuurd. Hierdoor heb je blije klanten en dat geeft je een goed gevoel.

Op een matige werkdag heb je te maken met veeleisende klanten aan de balie of aan de telefoon die onredelijke verzoeken of eisen stellen. Ondanks je inspanningen om ze te helpen, blijven ze ontevreden, waardoor je werkdag minder bevredigend kan zijn.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je krijgt een telefoontje van een persoon die graag een woning wil huren. Wat doe je?

In deze situatie is het belangrijk om de klant eerlijk en accuraat te informeren over het proces. Ten eerste leg je hem/haar uitdat hij/zij zich moet inschrijven op de website van Woongaard, aangezien deze site de huurwoningen adverteert van alle aangesloten corporaties in de regio.

Daarnaast leg je uit hoe hij/zij kan reageren op woningen en hoe hij/zij voorkeuren kan instellen. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat de potentiële huurder een goede passende woning kan vinden. Deze uitleg dient op een duidelijke en geduldige manier te gebeuren, aangezien niet alle mensen even bekend zijn met dergelijke systemen. Het is belangrijk dat je empathie toont en bereid bent om de klant zo goed mogelijke hulp te bieden. De klanten waar je vaak mee spreekt, hebben moeite met de Nederlandse taal.

Groeipad

Het is mogelijk om eventueel door te groeien naar andere functies in de organisatie. Daarvoor kun je het loopbaanontwikkelingsbudget inzetten.

Medewerker Klantcontact/Receptie
Medewerker Intake
Medewerker Onderhoud
Opzichter

Werken bij De Kernen

Je werkt bij De Kernen in een compacte netwerkorganisatie met ongeveer 58 ander collega’s plezierig samen aan duurzaam en goed wonen in het mooie Rivierengebied. Hierbij krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen binnen onze gezonde en maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk. De winst zit vooral in de impact die we maken voor onze huurders: duurzame woningen in een fijne leefomgeving. We zijn een mensgerichte organisatie die professioneel en slagvaardig is.  

Ruimte voor mensen
Ruimte voor mensen is onze visie. We werken daarom hard aan onze maatschappelijke opdracht: betaalbare en duurzame woonruimte voor iedereen die niet zelf een huis kan kopen. Onze woningcorporatie is een netwerkorganisatie. We zijn goed georganiseerd, gezond en behalen op het gebied van duurzaamheid en klanttevredenheid hoge cijfers: de afgelopen twee jaar hebben we in de top 10 van meest duurzame woningcorporaties gestaan. Ook hebben we veel aandacht voor ‘samenredzaamheid’ en ‘zorg en wonen’. De sfeer is informeel en kun je het best vergelijken met een familiebedrijf, dat gaat voor goede relaties en continuïteit.

Duurzaam samenwerken
Het werkveld van De Kernen is divers en boeiend. Wat je in het nieuws leest, kom je bij ons elke dag tegen. Denk aan de woon- en energiecrisis, het klimaat en de zorg. Hier werk je aan duurzame nieuwbouw, renovaties, energiebesparing, ontwikkeling van nieuwe woonvormen, digitalisering, betaalbare woonlasten, huurders betrekken, leefbare wijken en veel meer. Onze partners zijn onder meer gemeenten, zorg- en welzijnspartijen en andere collega corporaties. Wij rijden 100% elektrisch en collega's die een bedrijfsauto rijden, krijgen thuis een laadpaal. Onze insteek is altijd I=R=B. Een investering in tijd en/of geld moet resultaat opleveren én bijdragen aan de bedoeling van ons werk: mensen ruimte bieden. 

Stagiaires en starters
Ben jij jong? Voor starters, stagiaires en jonge medewerkers hebben we extra aandacht. Je kunt je ruimschoots ontwikkelen in de richting en het tempo dat bij jou past. Ook kun je je aansluiten bij een netwerk van jonge werknemers tot 36 jaar binnen de sector. Dit platform heet Jong Aedes. Hier staat elkaar ontmoeten, inspireren en ontwikkelen centraal. Dit is leuk en interessant! Je kunt hier net zo actief aan deelnemen als je wilt.

Meer weten over het hoe, wat en waarom van werken bij De Kernen?
Kijk deze drie korte filmpjes:

 • Vernieuwd, duurzaam hoofdkantoor in Hedel (medio 2025)
 • 58 werknemers
 • 40% / 60%
 • Hybride werken
 • Netwerken & zelfregie

Collega's

Marinus Kempe (60) - Directeur-Bestuurder

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Wonen is een eerste levensbehoefte van mensen. Daar een bijdrage aan leveren vind ik prachtig en waardevol werk. Bij De Kernen sta ik midden in de maatschappij, waarin veel in beweging is. Ik zet me hier vol in op mensgericht organiseren en duurzaam en betaalbaar wonen.

Wat was je vorige baan?
Directeur bij Waterborgh Wonen

Wat doe je in je vrije tijd?
De Natuur in

Gerie Keppel (55) - Werkvoorbereider - vakgroep PO (Planmatig Onderhoud)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij De Kernen heb ik de kans gekregen om te ontwikkelen van een ondersteunende functie naar een zelfstandige functie. Niet alleen energie, maar ook circulariteit en klimaatadaptatie zijn een onderdeel van de verduurzaaming van onze woningportefeuille. Samen met onze vakgroepen ervoor zorgen dat huurders een duurzame en comfortabele woning krijgen met betaalbare woonlasten.

Wat was je vorige baan?
Polikliniekassistent kaakchirurgie

Wat doe je in je vrije tijd?
(Ver)bouwen en genieten samen met mijn gezin.

Sollicitatieproces

Contact met Adviseur P&O
Gesprek met collega's, P&O en Themacoördinator
Gesprek met collega's en team M&O
Arbeidsvoorwaardengesprek
Je hebt de baan!

Interessante baan?